Εισαγωγή στο LinkedIn

by admin , No comments

Το LinkedIn προσφέρει μία καίριας σημασίας διέξοδο στους επαγγελματίες που εργάζονται από το σπίτι τους, αφού τους επιτρέπει να παραμένουν συνδεδεμένοι με τον εξωτερικό κόσμο, κάτι που αποτελεί πάντοτε σημαντική πρόκληση όταν κάποιος εργάζεται από το σπίτι. Ανεξαρτήτως αν εργάζεστε ως ελεύθεροι επαγγελματίες ή υπάλληλοι για λογαριασμό κάποιας εταιρείας, η «απομόνωση» μπορεί να θέσει σοβαρά προβλήματα. Συνεπώς, με ποιον τρόπο έχουν τη δυνατότητα οι διάφοροι επαγγελματίες, που εργάζονται από το σπίτι, να διασφαλίσουν ότι θα παραμένουν συνδεδεμένοι με επαφές και να διαδώσουν τη φήμη τους στον επιχειρηματικό κόσμο; Για περισσότερους από 65 εκατομμύρια ανθρώπους σε παγκόσμια κλίμακα, η απάντηση έγκειται στην εκμάθηση της χρήσης του LinkedIn.

linkedin-02

Το LinkedIn είναι ένα επαγγελματικό εργαλείο που λειτουργεί πάνω στην αρχή ότι οι άνθρωποι χρησιμοποιούν τις δικές τους συνδέσεις για να αποκτούν καινούριες. Η εκμάθηση του τρόπου χρησιμοποίησης του LinkedIn δεν είναι περισσότερο δύσκολη από εκείνη των άλλων ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης, αν και εφιστά λίγο την προσοχή σας. Δεδομένου ότι το LinkedIn έχει σχεδιαστεί για επαγγελματίες, είναι συνετό να σας διακατέχει μία επαγγελματικού χαρακτήρα νοοτροπία όταν δουλεύετε πάνω σε ένα προφίλ, προβαίνετε σε αναβαθμίσεις, αναζητάτε εισαγωγές σε νέες επαφές και ούτω καθεξής. Από το να ασχολούνται με χαριτωμένα παιχνίδια και ένα σωρό spam μηνύματα, όσοι μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν το LinkedIn θα συνειδητοποιήσουν ότι αυτή η ιστοσελίδα απευθύνεται συγκεκριμένα στους επαγγελματίες.

linkedin-03Η ιστοσελίδα αποκτά ένα καινούριο μέλος σχεδόν κάθε λεπτό και μπορεί να καυχιέται ότι διαθέτει μέλη από οποιαδήποτε χώρα και βιομηχανία μπορείτε να φανταστείτε. Για παράδειγμα, πολλά εκτελεστικά στελέχη και εταιρείες βρίσκονται στο LinkedIn, ενώ και εσείς μπορείτε να προσθέσετε το προφίλ της εταιρείας σας στο LinkedIn από τη στιγμή που θα δημιουργήσετε τον προσωπικό σας λογαριασμό στην ιστοσελίδα και θα διαμορφώσετε το προφίλ σας.

Διαμορφώνοντας το προφίλ σας στο LinkedIn

linkedin-04Η εγγραφή στο LinkedIn και η χρησιμοποίηση του είναι εντελώς δωρεάν για τους χρήστες του. Η ιστοσελίδα εμφανίζει διαφημίσεις αλλά αυτές δεν είναι τόσο μαζικές όσο σε άλλες ιστοσελίδες δικτύωσης. Το μόνο που χρειάζεστε για να ξεκινήσετε να μαθαίνετε πώς να χρησιμοποιείτε το LinkedIn, είναι να εγγραφείτε στην ιστοσελίδα για να δημιουργήσετε έναν δωρεάν λογαριασμό. Επίσης, έχετε τη δυνατότητα να αναβαθμίσετε την επί πληρωμή ιδιότητα του μέλους που ίσως έχετε αποκτήσει. Αν αποφασίσετε να προβείτε σε μία τέτοια κίνηση, τότε θα έχετε πρόσβαση σε ορισμένες πρόσθετες υπηρεσίες που δεν προσφέρονται για τα μέλη που εγγράφονται δωρεάν, όπως για παράδειγμα η ταχύτερη αναζήτηση των προφίλ των 65 εκατομμυρίων εγγεγραμμένων μελών του LinkedIn, γεγονός που σας επιτρέπει να αποστέλλετε κατευθείαν μηνύματα σε ανθρώπους δίχως συστάσεις (γενικά από ένα άλλο μέλος που ήδη γνωρίζετε).

Οργανώστε καλύτερα το προφίλ

Μόλις ολοκληρώσετε την εγγραφή σας για τη δημιουργία ενός λογαριασμού στο LinkedIn, είτε επί πληρωμή είτε δωρεάν, μπορείτε να δημιουργήσετε το δικό σας επαγγελματικό προφίλ. Παρ’ όλα αυτά, παίζει ζωτικό ρόλο να έχετε κατά νου ότι με δεδομένο πως αυτή η ιστοσελίδα έχει πιο σοβαρό προσανατολισμό, οι πληροφορίες στο προφίλ σας επιβάλλεται να αντιπροσωπεύουν στο ακέραιο την επιχείρησή σας ή το εργασιακό σας προφίλ. Το LinkedIn δεν είναι το μέσο κοινωνικής δικτύωσης όπου θα μοιραστείτε χαριτωμένες φωτογραφίες ή θα δείξετε πως περάσετε στο πάρτι του Σαββάτου. Ορισμένα από τα στοιχεία που έχετε τη δυνατότητα να προσθέσετε στο προφίλ σας, είναι τα βασικά σημεία του βιογραφικού σας, μία περίληψη για τον εαυτό σας, πληροφορίες επικοινωνίας, συνδέσμους προς την ιστοσελίδα ή το blog σας, τον λογαριασμό σας στο Twitter κτλ.

linkedin-05

Από τη στιγμή που το προφίλ σας θα έχει ολοκληρωθεί, μπορείτε να το δημοσιεύσετε και να ξεκινήσετε την αναζήτησή σας για «συνδέσεις». Μία σύνδεση είναι ένα άτομο που ήδη γνωρίζετε ή θα επιθυμούσατε να γνωρίσετε περισσότερο στο LinkedIn. Ουσιαστικά η ιδέα είναι να δημιουργήσετε όσο το δυνατόν περισσότερες συνδέσεις είναι εφικτό, προσπαθώντας να προσθέσετε ανθρώπους εντός του δικού σας επαγγελματικού κύκλου και κάνοντας μία απόπειρα να επεκταθείτε επιχειρηματικά στις δικές τους συνδέσεις σταδιακά. Επίσης, οι συνδέσεις σας μπορούν να σας προσφέρουν συστάσεις για άλλους επαγγελματίες, τους οποίους ενδέχεται να ενδιαφέρεστε να γνωρίσετε. Παράλληλα, οι συνδέσεις σας μπορούν να προβούν σε συστάσεις για θέσεις εργασίας.
Σε περίπτωση κατά την οποία αναζητάτε επαγγελματικές συνδέσεις για ελεύθερη απασχόληση, για να οικοδομήσετε την πελατειακή βάση της επιχείρησής σας ή απλώς για να διατηρήσετε ανοιχτές τις επαγγελματικές σας προοπτικές, τότε η άριστη εκμάθηση της χρησιμοποίησης του LinkedIn παίζει εξαιρετικά νευραλγικό ρόλο.

linkedin-06

Πως μπορεί να σας βοηθήσει το LinkedIn

linkedin-07Το LinkedIn σας επιτρέπει να εξασφαλίσετε διαδικτυακές συστάσεις για τις επαγγελματικές σας ικανότητες και τον χαρακτήρα σας, καθώς και παραπομπές σε δυνητικούς εργοδότες ή συναδέλφους που δραστηριοποιούνται στο πεδίο σας.
Ακόμη, στο LinkedIn μπορείτε να αναζητήσετε αγγελίες για διαθέσεις εργασίες που αναρτώνται στην ιστοσελίδα από τα μέλη της. Ενώ υπάρχει η δυνατότητα αναζήτησης θέσεων εργασίας στον παγκόσμιο ιστό μέσω του LinkedIn, το μεγαλύτερο προτέρημα αυτής της ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης είναι ότι πολλές θέσεις εργασίας προσφέρονται αποκλειστικά σε αυτήν, οπότε δεν δημοσιεύονται πουθενά αλλού. Ωστόσο, αυτές οι θέσεις εργασίας συνήθως απαιτούν να έχετε μία ή περισσότερες συστάσεις στο LinkedIn. Επιπρόσθετα, υπάρχει σοβαρό ενδεχόμενο κάποιος εντός του δικτύου σας στο LinkedIn να εργάζεται ήδη εκεί ή να γνωρίζει κάποιον που εργάζεται εκεί, με αποτέλεσμα να διανοίγονται σημαντικές επαγγελματικές προοπτικές στον ορίζοντα για εσάς.

linkedin-08Επιπρόσθετα, μέσω του LinkedIn μπορείτε να γίνετε μέλος σε διάφορες ομάδες που συμβαδίζουν με τα ενδιαφέροντά σας και να συμμετέχετε σε συζητήσεις. Η από κοινού συμμετοχή σε ομάδες με άλλους χρήστες του LinkedIn συνιστά μίας πρώτης τάξης ευκαιρία για να προσκαλέσετε και άλλα άτομα στο δίκτυο σας.
Μία χρήσιμη συμβουλή είναι να προσπαθήσετε να δημιουργήσετε ένα διαδικτυακό βιογραφικό που θα μπορεί να αξιοποιηθεί ανά πάσα ώρα και στιγμή. Το LinkedIn επιτρέπει στις εταιρείες να αναζητούν επαγγελματίες που ανταποκρίνονται στα κριτήρια και τις προϋποθέσεις τους.
Η διαρκής σύνδεση με τον εξωτερικό κόσμο δεν είναι το μοναδικό όφελος που το LinkedIn προσφέρει στους χρήστες του. Αν μάθετε πώς να χρησιμοποιείτε το LinkedIn, τότε θα καταλήξετε να είστε πολύ πιο συνδεδεμένοι απ’ ό,τι και οι ίδιοι θα φανταζόσασταν. Ακόμη, μπορεί να ανακαλύψετε ότι η απόσταση που σας χωρίζει από μία εταιρεία και μία θέση εργασίας, είναι δυνατό να καλυφθεί εύκολα μέσω μερικών επαφών και συνδέσεων. Το LinkedIn είναι ένα εκπληκτικό επαγγελματικό εργαλείο που ενισχύει αισθητά τις επαγγελματικές σας προοπτικές με διάφορους τρόπους.

Leave a Reply