Στοχεύοντας σε Μειωμένα Ασφάλιστρα Αυτοκινήτου

by Γεώργιος Στασινόπουλος , No comments

genikesasfalies

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι μία αναγκαιότητα για όλους τους ιδιοκτήτες αυτοκινήτων, παρά το γεγονός ότι επιβαρύνει σημαντικά σε ετήσια βάση τον οικογενειακό προϋπολογισμό. Εφόσον αναζητάτε έναν τρόπο εξοικονόμησης χρημάτων αλλά και εξασφάλισης της προστασίας που έχετε ανάγκη, τότε υπάρχουν συγκεκριμένες κατευθύνσεις που πρέπει να ακολουθήσετε.

genikesasfalies1

Η πρώτη κατεύθυνση περιλαμβάνει την αναζήτηση όλων των οικονομικών ασφαλιστικών εταιρειών στην πόλη σας. Οι τιμές στα ασφάλιστρα διαφέρουν σήμερα ανάλογα με την εταιρεία που εμπιστεύεται κανείς. Οι εταιρείες προσφέρουν διαφορετικές τιμές σύμφωνα με το όχημα που επιθυμείτε να ασφαλίσετε και την πόλη όπου κατοικείτε. Επειδή οι τιμές μεταβάλλονται από καιρό σε καιρό, είναι πραγματικά συνετό εκ μέρους να ρίχνετε μία ματιά στην ασφαλιστική αγορά, με την προοπτική να πετύχετε κάποια πιο συμφέρουσα συμφωνία για λογαριασμό σας.

Όταν διενεργείτε έρευνα αγοράς για να συνεργαστείτε με μία ασφαλιστική εταιρεία, παροτρύνεστε πρωτίστως να λάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες προσφορές. Αν πάλι σας ενδιαφέρει η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη έκπτωση, είναι σοφό να ασφαλίσετε το όχημα και το σπίτι σας στην ίδια εταιρεία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι ασφαλιστικές εταιρείες προσφέρουν καλύτερες τιμές σε όσους προχωρούν σε πολλαπλές ασφάλειες μέσω της ίδιας εταιρείας.

Παράλληλα, αν κινείστε για την αγορά αυτοκινήτου, προτείνεται να επικοινωνήσετε πρώτα με μία ασφαλιστική εταιρεία ώστε να διευκολύνετε τη διαδικασία της αγοράς. Οι ασφαλιστικές εταιρείες προσδιορίζουν το ύψος των ασφάλιστρων αυτοκινήτου με βάση τον κυβισμό ενός οχήματος, οπότε αυτό το γεγονός μπορεί να αναπροσαρμόσει τις επιλογές σας. Επιπλέον, η ηλικία του οδηγού και η εμπειρία του είναι παράγοντες που δυνητικά επηρεάζουν το ποσό των χρημάτων που θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει ανά εξάμηνο για ασφάλεια αυτοκινήτου.genikesasfalies2

 

Πρόσβαση στα πιο χαμηλά ασφάλιστρα αυτοκινήτου

Κάθε ιδιοκτήτης αυτοκινήτου υποχρεώνεται από το νόμο να ασφαλίζει το όχημά του. Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι το ασφαλέστερο μέσο για να καλύψουμε τις ζημιές του αυτοκινήτου μας σε περίπτωση τροχαίου ατυχήματος, αλλά και για να αποζημιώσουμε έναν άλλο οδηγό όταν προκαλείται ατύχημα με δική μας υπαιτιότητα. Επομένως, αφού η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική για όλους διά νόμου, μέλημά μας είναι να εξασφαλίσουμε όσο το δυνατόν πιο χαμηλές τιμές για τα εξαμηνιαία ασφάλιστρά μας. Αντί να σπεύσουμε όλοι να επενδύσουμε στο χαμηλότερο ασφαλιστικό συμβόλαιο που μας προσφέρει μία εταιρεία, χωρίς να είμαστε βέβαιοι για τον τύπο της ασφαλιστικής κάλυψης που περιλαμβάνει, οι καταναλωτές ενθαρρύνονται να αναζητήσουν εναλλακτικούς τρόπους εξασφάλισης εκπτώσεων για την ασφαλιστική κάλυψη που προτιμούν.

Άρα, πρώτα απ’ όλα, είναι καθαρά στο χέρι σας να διατηρήσετε καθαρό το μητρώο σας όσον αφορά την οδηγική σας συμπεριφορά. Το μητρώο σας πρέπει να ελέγχεται μία φορά στο τόσο, έτσι ώστε να είστε βέβαιοι ότι είναι έγκυρο και ενημερωμένο. Αν υπάρχει κάτι που πρέπει να διαγραφεί, τότε συστήνεται να επικοινωνήσετε το συντομότερο δυνατό με τις αρμόδιες αρχές, καθώς από αυτό θα εξαρτηθεί αν θα αποφύγετε ορισμένες δαπάνες.

genikesasfalies4Επιπλέον, αν πραγματικά αποσκοπείτε στην εξοικονόμηση χρημάτων, τότε εστιάστε στον τύπο του αυτοκινήτου που οδηγείτε. Οι άνθρωποι που οδηγούν σπορ αυτοκίνητα, θεωρούνται πιο κατάλληλοι «υποψήφιοι» για να εμπλακούν σε ένα τροχαίο ατύχημα, παρά όσοι μετακινούνται στην πόλη με ένα μικρού κυβισμού όχημα ή ένα οικογενειακού τύπου όχημα. Παράλληλα, λάβετε ανά χείρας μία λίστα με όλα τα χαρακτηριστικά ασφαλείας που το όχημά σας διαθέτει, επιβεβαιώνοντας ότι αυτά προσμετρούνται στην έκπτωση όταν παίρνετε προσφορά από τον ασφαλιστή σας ή μία εταιρεία που δραστηριοποιείται ιντερνετικά. Σε περίπτωση που πληροίτε τις προδιαγραφές ασφαλείας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν καρπώνεστε την έκπτωση, τότε ρωτήστε για ποιο λόγο ισχύει κάτι τέτοιο. Οι ασφαλιστικοί σύμβουλοι είναι πιο ελαστικοί απέναντι σε όσους στοιχειοθετούν ότι δικαιούνται χαμηλότερα ασφάλιστρα.

genikesasfalies6Την ίδια ώρα, οι ιδιοκτήτες περισσότερων του ενός οχημάτων, μπορούν να δοκιμάσουν τη λύση του να ασφαλίσουν όλα τα οχήματά τους μαζί προκειμένου να επωφεληθούν μίας συνολικής έκπτωσης. Τα ζευγάρια υποπίπτουν συνήθως στο λάθος να διαθέτουν ξεχωριστή ασφάλεια για τα αυτοκίνητά τους δίχως να συνειδητοποιούν πως αν συνδυάσουν την ασφάλεια των οχημάτων τους σε ένα ενιαίο ασφαλιστικό συμβόλαιο, θα μειώσουν τα ασφάλιστρά τους. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ανταμείβουν τους πελάτες που προβαίνουν σε τέτοιου είδους κινήσεις, αν και τέτοιου είδους υπηρεσίες δεν προσφέρονται από όλες τις εταιρείες.

AΌλες οι παραπάνω κατευθυντήριες γραμμές συντελούν ουσιαστικά στην ελάττωση των ασφάλιστρων σας. Πέραν τούτων, όμως, υπάρχουν και άλλοι τρόποι περιορισμού του ύψους των ασφαλιστικών σας υποχρεώσεων για την ασφάλεια του αυτοκινήτου σας, όπως για τους ανέργους. Με άλλα λόγια, από τη μεριά σας καλείστε να έχετε ανοιχτούς τους ορίζοντές σας και να ερευνάτε πάντοτε την αγορά για καλύτερες προσφορές και τιμές. Επίσης, ποτέ μην φοβάστε να διαπραγματευτείτε με τους ασφαλιστές σας, χρησιμοποιώντας ως μοχλό πίεσης τους το γεγονός ότι έχετε εντοπίσει πιο προνομιακές τιμές σε άλλο ασφαλιστικό φορέα. Έτσι, η εταιρεία σας θα αναγκαστεί να ρίξει και άλλο τις τιμές της για να σας διατηρήσει ως πελάτες.

Η ασφαλιστική αγορά βιώνει ραγδαίες ανακατατάξεις τα τελευταία χρόνια, με ολοένα και περισσότερους παρόχους να εισέρχονται στο παιχνίδι και να διεκδικούν μερίδιο του καταναλωτικού κοινού. Μάλιστα, η αλματώδης ανάπτυξη του διαδικτύου δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον ασφαλιστικό κλάδο. Εσχάτως έχουμε γίνει μάρτυρες της διαδικτυακής παρουσίας διάφορων εταιρειών που πραγματοποιούν σπουδαίες προσφορές μέσω των ιστοσελίδων τους στο διαδίκτυο, προσπαθώντας να προσελκύσουν όλο και περισσότερους πελάτες που βλέπουν τον οικογενειακό τους προϋπολογισμό να συρρικνώνεται και αναζητούν τρόπους συγκράτησης των δαπανών τους. Θα λέγαμε πως έχει ξεσπάσει ένας άτυπος «πόλεμος» μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών που πλέον έχουν ως αντικείμενό τους τη διαδικτυακή προώθηση των ασφαλιστικών τους προϊόντων εν είδει προσφορών και εκπτώσεων. Ασφαλώς και πρόκειται για μία κατάσταση όπου όλοι βγαίνουν κερδισμένοι, αφού αφενός οι εταιρείες περιορίζουν δραστικά τα έξοδά τους, λειτουργώντας πια στην ελάχιστων λειτουργικών εξόδων ιντερνετική αγορά, γεγονός που αποτυπώνεται στα πολύ φθηνά ασφαλιστικά πακέτα, αφετέρου οι καταναλωτές επωφελούνται του ανταγωνισμού για να εξοικονομήσουν ακόμη πιο πολλά χρήματα. Η ασφάλεια αυτοκινήτου έχει διευρυνθεί, επομένως, και το μόνο που μένει να δούμε αν αυτός ο οξυμένος ανταγωνισμός μεταξύ των ασφαλιστικών εταιρειών θα ανασχεθεί ή αν οι καταναλωτές θα συνεχίσουν να εκμεταλλεύονται προς όφελός τους τις ανακατατάξεις στον ασφαλιστικό κλάδο. Η οικονομική κρίση ανάγκασε τις εταιρείες να μετατοπιστούν προς το διαδίκτυο προκειμένου να τονώσουν τις πωλήσεις τους, ενώ η περιορισμένη αγοραστική δύναμη ωθεί όλο και περισσότερους δυνάμει πελάτες προς τη σίγουρη λύση των διαδικτυακών ασφαλειών. Αναμένουμε με έντονο ενδιαφέρον τις περαιτέρω εξελίξεις στην ασφαλιστική αγορά.

Γεώργιος Στασινόπουλος

Συμβουλές για ασφάλιση και ασφαλιστικές εταιρίες. Ελάτε στους ειδκούς και αποφύγετε τις παγίδες ασφάλισης. Ενημερωθείτε πλήρως για την ασφαλιστική σας ανάγκη. Οι δραστηριότητες μας και το δίκτυο συνεργατών καλύπτουν το μεγαλύτερο μέρος του κλάδου ασφάλισης όποιος κι αν είναι αυτός.

Latest posts by Γεώργιος Στασινόπουλος (see all)

Leave a Reply